Fyrhjulingar kan användas både till det ena och det andra, och är likaså tänkta till att kunna användas till många olika aktiviteter – dock inte till att köra på folk med vilket en person försökte göra, denne försökte nämligen preja poliserna som skulle gripa honom.

”En man i 50-årsåldern greps under fredagen misstänkt för försök till misshandel efter att ha försökt köra på polis med fyrhjuling utanför Skellefteå” läs mer om händelsen här.

polis sverige LitenSom citatet ovan avslöjar försökte en man i 50-årsåldern köra på en polis med sin fyrhjuling, men varför då kan man fråga sig? Det hela började med att man får in rapport på hur en stoppat en körande bil, stulit nycklarna och sedan förstörde dessa. Efteråt ska personen uppträtt hotfullt vilket gjort att mannen vars bilnycklar förstörts behövt fly in i skogen då den andre mannen haft ett tillhygge vilket gjorde att personen fruktade för sitt liv. När polis sedan kom till platsen ska mannen, med hjälp av just en fyrhjuling, har försökt att köra på poliserna – ett ändamål fyrhjulingen alltså inte är tänkt att användas till. Att köra på någon med en fyrhjuling är allt annat än säkert för varken förare eller person som riskerar att bli påkörd, och då spelar det ingen roll om man försökt göra fyrhjulingen säkrare på andra sätt. Turligt nog kom ingen till skada vid denna händelse, inte fysiskt i alla fall men upplevelsen var förstås en chock för alla inblandande, kanske inte för mannen på fyrhjulingen dock – efter påkörningsförsöket försökte även han fly in i skogen för att gömma sig men med hjälp av hundpatrull kunde mannen snart gripas. Slutet gott allting gott.