Säkerheten kommer alltid först – men det finns alltid de som tror att de kan köra bättre än vad de faktiskt kan. Det är då olyckor händer.

I ett tidigare inlägg har vi skrivit om saker som en bör ha i åtanken är det är dags att köpa en fyrhjuling. Bland annat radar vi upp saker som att göra ett säkert köp, ordna med en säker förvaring och att man ska köra ordentligt. Dessvärre är det inte alla som gör detta, kör försiktigt alltså.

I en artikel som publicerades nu i helgen, har man skrivit om en tragisk händelse där en dog i samband med en olycka med en fyrhjuling. Det var i Värnamo som det hände, på midsommarafton. Så här står det:

Det var på eftermiddagen, vid 17.38, på midsommaraftonen som ett larm om olyckan i Värnamo kom in till polis och räddningstjänst. Tre personer som färdats på en fyrhjuling hade då av okänd anledning kört av vägen, uppger polisen i Jönköpings län. En person avled på olycksplatsen och två fördes till sjukhus. En av dem med allvarliga skador, enligt polisens uppgifter. Anhöriga är underrättade om dödsfallet.

Oklart vad som orsakade olyckan

Det är hemskt, mycket hemskt och kanske hade det inte hänt – om de hade kört försiktigt? För det första ska man ju inte vara tre stycken på en fyrhjuling, så är det ju oavsett vilken typ av fyrhjuling man kör. Det kan även vara som så att de har kört för fort och inte hunnit stanna i samband med en kurva. Exakt vad som har hänt är omöjligt att säga utifrån artikeln men vi hoppas att det här är blir en varning för de som kör fyrhjuling utan att se till säkerheten först. Det kan kännas som att fyrhjulingen är hur stabil som helst men så är det inte. Är man berusad, kör för fort eller är för många på fordonet kan det sluta i katastrof. Precis som det gjorde för de i artikeln.

Fyrhjuling header